Miért nem készítünk tejcsokoládét a ChocoRinonál
Az endometriózis, a cukor és a tej
"az endometriózis kialakulása összefüggésbe hozható a túlzott cukor és tej fogyasztással"
Mára már bizonyított ténynek tekinthetjük azt, hogy az endometriózis kialakulása összefüggésbe hozható az étrenddel, azon belül is a túlzott cukor és tej (tejtermék) fogyasztással. Bátran állítom ezen túl, hogy a megfelelő életmóddal, aminek fontos eleme a megfelelő étrend, vissza is szorítható.
Aki tehát szeretne megszabadulni ettől a betegségtől, vagy legalább a tüneteit enyhítené, annak a cukor bevitelt minimalizálnia kell, lehetőleg a nullára. Itt a cukor jelentését érdemes "kiterjeszteni", azaz nem csak az ipari cukrot kell kerülni, hanem minden gyorsan felszívódó szénhidrátot (fehér liszt, fehér rizs, burgonyakeményítő).
Már tudományosan bizonyított, hogy a tejben lévő anyagok segítik a csokoládé ciszták növekedését.1 Emiatt a tejtermékek, főleg a tej és sajt erősen kerülendő a betegséggel küzdőknek. Ebben segít, ha nyitottak vagyunk az újdonságokra és barátságosak vagyunk a számunkra egészséges táplálékokkal.
És mi van a csokinkban?
Csoki csupán két összetevőből: kakaóbab és méz
A pozitív hír, az, hogy nincs a csokinkban semmilyen furcsa, ismeretlen alapanyag. Az arányok és az alapanyagok minősége, ami érzékelhetően is eltér.
A fentiekből következik, hogy a termékeinkben egyáltalán nincs tej, és a cukor tartalom is alacsony, vagy nulla. A cukor tartalmú csokoládéink közül a legédesebb 70 %-os. A mézzel ízesítettek 75 és 90 %-osak. Illetve van teljesen cukormentes 100 %-os csoki, és a kakaóbab termékek között is vannak cukormentesek.
Milyen csokit ajánlunk az endometriózissal, vagy más hormonális problémával küzdőknek
Ha valaki boldogság hormonhoz szeretne jutni a legkisebb kockázattal, azoknak a pörkölt kakaóbabot szoktam ajánlani, ami egy igazi Superfood.
Ha valaki mindenképp szeretne egy kis édes ízt párosítani a feldobottság érzés mellé, azoknak a 90 %-os mézes csokit szoktam ajánlani. A mézes csokijainkban csupán két összetevő van, kakaóbab és méz, semmilyen egyéb adalékanyagot nem tartalmaz, emiatt is szívesen ajánlom. Nézd meg őket itt: MÉZESCSOKI
V.-D. Alma
Élelmiszermérnök