A gyártás
Kézműves csokoládé műhelyünk Agárdon (Gárdony) található a Velencei-tó közvetlen közelében.
Itt dolgozzuk fel a kakaómasszát amit ecuadorban termelt kakaóbabból készítenek. Minden termékünk alapja a Fino de Aroma minőségű ecuadori kakaóbab. Mi egyelőre nem készítünk közvetlenül babból csokoládét (bean to bar), csak kakaómasszát dolgozzuk fel. Adunk hozzá adott esetben mézet, illóolajat, vagy fűszert. Temperáljuk, ami azt jelenti, hogy felmelegítjük viszonylag magas, de nem túl magas hőmérsékletűre, majd lehűtjük. A pontos hőmérséklet profil függ az alapanyagok minőségétől és arányától. Ez ahhoz szükséges, hogy a kakaómasszában létrejöjjön az ideális kristály szerkezet, aminek köszönhetően lesz a csokoládé kellemes, egyenletes textúrájú, és szépen roppanós. Ehhez megkerestük a legjobb temperáló gépet, ami természetesen Belgiumban várt ránk. Hazavittük.
Amikor tehát a csokiban beáll ez az ideális kristályállapot, formába öntjük és ha kell megszórjuk feltétekkel, felrakjuk a tárolókocsira és betoljuk a hűtőkamrába hűsölni, hogy a megszilárdulás alatt megmaradjon a csokoládé gondosan kialakított szerkezete.
A formába öntés speciálisan, erre a célra készített öntőformákba történik. Anyaga élelmiszeripari minőségű kell, hogy legyen, ezért minősített gyártótól vásaroltuk Belgiumban. Az öntőformába belecsurgatjuk a meleg csokoládét, amit azután spatula segítségével oszlatunk el. Fontos, hogy ezután kirázzuk belőle a levegő buborékokat, ami esztétikailag rontana a csokin.
A hűtőkamrai pihenés után jön a legjobb rész, ki kell borítani a kész csokoládét az öntőformából. Hűlés alatt a csokoládé zsugorodik, így könnyedén kipottyan a formából. És kész is a remekmű, amit már csak csomagolni kell.
Célunk az egyedi dizájn megteremtésén túl az, hogy a csomagoláslás és a csokoládé formavilágával is közelebb hozzuk a kakaóbabot a csokoládéhoz.